Tropische fotoshoot in de winter

Vogel in Klein Costa Rica

Tropische fotoshoot in de winter

We beginnen vroeg vandaag. Het is namelijk een stuk rijden naar Klein Costa Rica, een tropisch paradijs in Someren. Vandaag is dit de locatie voor de fotoshoot van de nieuwe lente- en zomerfolder van Theo Jansen Schoenen.

De hele auto zit vol met schoenen, kleren en fotoapparatuur. We kunnen er zelf nog maar nét bij. Aangekomen in Klein Costa Rica krijgen we een plek toegewezen waar we onze spullen kwijt kunnen. Het is gelukkig niet druk. Het hoofdseizoen is voorbij en hierdoor kunnen we ongestoord de fotoshoot houden. Nadat we alle schoenen en outfits hebben uitgestald lopen we een rondje door het tropische paradijs.

Het is midden in de winter, rond het vriespunt, maar hier in Klein Costa Rica merk je daar helemaal niks van, dertig graden is het binnen. Tropische planten groeien, baardagamen liggen te relaxen en de papegaaien vliegen je om de oren. De dieren zijn totaal niet schuw en hobbelen vrolijk achter je aan. Dat komt natuurlijk goed uit tijdens een fotoshoot! Naast de leuke dieren zijn er ook veel interessante structuren en texturen te vinden. Perfecte ondergronden om de schoenen goed te kunnen presenteren!

We lopen eerst door de vlindertuin met prachtige vlinders in allerlei soorten en maten. Het is een kleurrijke bedoeling binnen met een grote diversiteit aan tropische planten. Helaas bloeien veel bloemen momenteel niet. Je verwacht het haast niet, maar ook in Klein Costa Rica is het winter. Gelukkig is er meer dan genoeg inspiratie voor een overtuigende lente -en zomerfolder.

In de tweede tuin komen we allerlei vogels tegen en een grote vijver waar roggen, haaien en enorme schildpadden zwemmen. Net als in een echte jungle is er ook hier een grote wiebelige touwbrug. We zijn helemaal enthousiast over de hoeveelheid inspiratie die we vinden op deze 880 vierkante meter.

Mijn statieven, flitsers, licht modifiers en camera maak ik gereed voor deze gave fotoshoot. Voordat we officieel beginnen maak ik eerst een aantal testfoto’s. De foto’s zijn nodig om de hoeveelheid licht te kunnen bepalen.

Ik werk met omgevingslicht en flitsers om zo extra nadruk te leggen op de producten die ik fotografeer. Deze moeten perfect belicht zijn. Door kunstlicht te gebruiken heb ik totale controle over de lichtval in de foto’s. De licht modifiers gebruik ik om het licht zachter te maken. Het flitslicht krijgt hierdoor, net als zonlicht, een natuurlijke uitstraling.

Overbelichting en harde schaduwen probeer ik in mijn productfotografie meestal te vermijden. Het product wil ik er namelijk zo aantrekkelijk mogelijk uit laten zien. Stof, rare vlekjes en kreukels in de kleren worden vlak voor het maken van de foto verwijderd. Af en toe zie je het toch nog terug in de foto. Dit corrigeer ik dan in Photoshop maar ik probeer dat zoveel mogelijk te vermijden.

Een blik achter de schermen

Zo komt de voorkant van de folder er uit te zien

De folder komt, na een winter hard werken aan de vormgeving, binnenkort uit. Benieuwd geworden? Neem dan eens een kijkje in mijn portfolio. Via mijn contactpagina of LinkedIn kunt u contact met mij opnemen.