Wat is grafisch design eigenlijk?

Wat is grafisch design?

Wat is grafisch design nu eigenlijk? Dat is een vraag die niet heel makkelijk te beantwoorden is. Je hebt vast een idee wat het ongeveer is, maar probeer maar eens uit te leggen wat het precies is. Dat is best moeilijk en dat is niet raar. Grafische ontwerpers moeten hier ook vaak even over na denken. Je zou kunnen zeggen dat grafisch design gaat om het maken van mooie plaatjes. Dat klopt voor een deel, maar dat is niet alleen wat grafisch design is. Er komt namelijk zoveel meer bij kijken! Wat is het dan wel en wat heb je eraan? Benieuwd? Blijf dan lezen! Want deze vragen ga ik voor je beantwoorden.

Tropische fotoshoot in de winter

Vogel in Klein Costa Rica

We beginnen vroeg vandaag. Het is namelijk een stuk rijden naar Klein Costa Rica, een tropisch paradijs in Someren. Vandaag is dit de locatie voor de fotoshoot van de nieuwe lente- en zomerfolder van Theo Jansen Schoenen.

De hele auto zit vol met schoenen, kleren en fotoapparatuur. We kunnen er zelf nog maar nét bij. Aangekomen in Klein Costa Rica krijgen we een plek toegewezen waar we onze spullen kwijt kunnen. Het is gelukkig niet druk. Het hoofdseizoen is voorbij en hierdoor kunnen we ongestoord de fotoshoot houden. Nadat we alle schoenen en outfits hebben uitgestald lopen we een rondje door het tropische paradijs.